Ігри для дітей до 3 років

0 Comments

Ігри для дітей до 3 років

Перш ніж завалити малюка іграшками, врахуй, що їх надлишок знижує якість гри і заважає концентрації уваги. Також варто розуміти, що в такому віці необхідно якомога більше грати разом, а не садити одного карапуза перед мультиками. Але у що грати та які іграшки використовувати дивіться у нашій статті та у статті за цим посиланням https://mostrda.org.ua/?p=7910.

Ігри з картками

Не обов’язково купувати дорогу допомогу. Можна знайти купу картинок з рекламних буклетів та журналів. Вирізай різні фігурки, а потім вигадуй ігри. Ось деякі з них:

Розклади картки за категоріями: меблі, їжа, одяг, тварини, посуд, транспорт, рослини, побутова техніка тощо.

Також можна пограти у «Що зайве?». Малюк має прибрати зайву картку. Наприклад: банан, хліб, ковбаса, ножиці. Або складніше: яблуко, груша, апельсин, капуста.

«Що їдять тварини?». Виклади перед дитиною картки з тваринами. Окремо купкою виклади те, що вони їдять. Наприклад, до мишки варто покласти картку із сиром, зайцю – моркву тощо.

Гра «Дзеркало»

Маля розташовується обличчям до тебе і робить якісь рухи або будує гримаси. Ти починаєш повторювати їх як дзеркало. Потім спробуйте змінитись ролями.

Допомога по дому за системою Монтессорі

Чим раніше у малюка будуть свої обов’язки вдома, тим краще буде його розвиток. Ось чому навіть однорічне маля може робити безліч побутових речей, повторюючи за мамою. Наприклад, протирати вікно, мити підлогу, поливати квітку або місити тісто. А каструлі, чашки, ложки стануть для карапуза окремими іграшками.

Ігри для дітей до 3 років

Ліплення

Виліпи з пластиліну геометричні фігури та назви їх. Наприклад, куля, куб, циліндр, конус, піраміда (правильна), тор. Можна їх ліпити маленькі та великі, різного кольору. А от від малюка вимагати зліпити фігури не варто. Але спробувати завжди можна, нехай він хоч би просто пам’ятає пластилін. Це вже вплине на моторику.

Ігри на величину

Візьми різні машини різних розмірів. Підбери відповідні за розміром «гаражі»-коробки. Нехай дитина знайде для кожної машинки гараж.

Пірамідка. Запропонуй дитині спочатку дати тобі найбільше коло, потім найменше.

Скарбничка

У маленькій коробці зроби проріз для монет. Покажи дитині як збирати монетки в коробочку через неї. Малюку дуже сподобається скидати монетки, а потім відкривати коробку, висипати їх і починати все спочатку. Добре розвиває моторику.

Сенсорна гра «Іграшки у крупі»

У глибоку чашку насип крупу. Покажи дитині кілька дрібних іграшок та закопай їх у крупу. Малюк, зануривши руки у крупу, повинен їх відшукати. При цьому добре розвивається дрібна моторика та проробляються тактильні відчуття.

Пазли

Це те, що має бути в ігротеці малюка. Це чудовий тренажер пам’яті, уваги, логіки, дрібної моторики. Спочатку краще взяти великі елементи пазла і поступово збільшувати їх кількість. До 6-8 штук до трьох років.

Бізіборд

Розвиваюча дошка Марії Монтессорі дозволить покращити дрібну моторику та увагу. Зроби її самостійно. Для цього тобі буде потрібна дерев’яна дошка та різні предмети, які можна прикріпити до неї. Це різні замочки, вимикачі, шнурівки, гудзики, іграшки, коліщатка і т.д.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.